Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ghid Situații de Urgență

În ultimii ani se constată o intensificare atât a tipurilor de riscuri cât şi a frecvenţei de manifestare a acestora, ce ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, patrimoniul public şi privat.

Actele normative ce reglementează activitatea de prevenire a situaţiilor de urgenţă s-au modificat, fiind corelate cu legislaţia existentă în comunitatea europeană.

Scopul realizării acestei broşuri este de a conştientiza cetăţenii cu privire la riscurile din zona în care trăiesc şi de a informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă.

Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă acţionaţi la timp şi ştiţi cum să interveniţi corect.

De aceea, este bine să vă informaţi dinainte asupra pericolelor cu care vă puteţi confrunta, să vă însuşiţi măsurile şi regulile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă şi să participaţi la exerciţiile şi simulările pe care le organizează autorităţile publice locale sau forţele profesioniste de intervenţie.

Incendiul

Furtuna

Inundaţia

Cutremurul

Alunecarea de teren

Sezonul rece (temperaturi scăzute)

Canicula (temperaturi ridicate)

Accidentul tehnologic

Accidentul în care sunt implicate substanţe periculoase

Accidentul nuclear şi urgenţa radiologică

Muniţia neexplodată

Epidemiile şi epizootiile

Rucsacul pentru situaţii de urgenţă

Cum se anunţă la 112 o situaţie de urgenţă

Evacuarea

Informaţii utile

 Sursa: IGSU

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram