Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Nicolae Drăgulănescu - Federația Asociațiilor de Consumatori din Romania

Din 1990, in Romania se sărbătorește anual, la 15 martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. Este un prilej de-a ne aminti că, prin opțiunile noastre in calitate de consumatori doar pentru acele produse si servicii care au raport calitate-pret (tarif) MAXIM putem orienta agenții economici si piata spre cerintele si reactiile noastre, astfel încât DICTATURA producătorilor (odinioară datorată planificării centralizate, astăzi datorată maximizarii interesului multor agenti economici exclusiv pentru profit dar si insuficientei competitii corecte pe piata), sa devina treptat o amintire....Avem cu toții - pe lângă cele 8 DREPTURI fundamentale - si dreptul la o cat mai eficace si eficienta protectie a consumatorilor,  in fapte si mai putin in vorbe,in tara noastra. In acest sens am prezentat recent propuneri adecvate in cadrul grupului de lucru PROTECTIA CONSUMATORILOR care pregătește Președinția României la Consiliul Europei in 2019.

 

Prof.univ.dr.ing.Nicolae DRAGULANESCU, Președinte de onoare al Federației Asociațiilor de Consumatori din Romania

 

 

 

 

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram